Minicalendar

liepos 2020
PATKPŠS
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Lankomumas

Straipsnių peržiūros
478921
  • 1.png
  • 2.png
  • 3.png
  • 5.png
  • 6.png
  • 19.jpg
  • 44.jpg
  • 48082746_2221071784593699_6262971334511296512_n.jpg
  • 48891740_2227598970607647_7819738576622452736_n.jpg
  • 50399565_2270426896324854_1316796802124480512_n.jpg
  • 51525875_2305361519498058_7751534422947528704_n.jpg
  • 51672178_2229277323761699_2439044672505511936_o.jpg
  • 64887016_2521796064521268_2857324648335409152_n-1.jpg
  • DSC_0102.JPG

Virėjo specialybės profesinė diena

Vasario 9 dieną mokyklos valgykloje vyko virėjo specialybės profesinė diena. Dalyvavo V16, V18, V19, V20, V21 grupių mokiniai.

8.00 val. visų grupių atstovai rinkosi mokyklos valgykloje ir  persirengę darbo rūbais, skubėjo pagal savo pasirinktą receptą kepti blynų. Po valandos praktinės veiklos vyko teorinis pristatymas ir aptarimas tema „Karštųjų gėrimų paruošimas“. Pristatymą ir diskusiją organizavo V16 ir V19 grupių mokinės: Odeta Gurskytė, Karolina Nekrošiūtė, Laura Lapinskaitė ir Deimantė Vaičiulytė.

 

Po diskusijos vyko praktinė karštųjų gėrimų gamyba. Pagamintų karštų gėrimų įvairovė ir išmonė stebino ir mokytojus ir pačius dalyvius. Štai keletas pavadinimų iš gamintos kavos asortimento: airiška kava specialiuoju būdu, juoda kava su plaktos grietinėlės papuošimu, juoda kava su zefyrais, juoda kava su grietinėle ir šokolado drožlėmis, juoda kava su grietinėle ir cinamonu. Kiekvienos grupės atstovai pristatė savo gamintą kavą ir jos gamybos technologiją.

Po tokio kūrybinio darbo visi susėdę prie apvalaus stalo degustavome, vertinome ir aptarėme šios dienos patiekalų ir gėrimų gamybos ypatybes ir, žinoma, lietuviškas tradicijas. Šiais metais virėjų profesinė diena sutapo su Užgavėnėmis, kurių tradiciniai herojai apsilankė besibaigiant profesinei virėjų dienai. Taip mes derinome lietuviškas tradicijas ir savo profesinį meistriškumą.