Minicalendar

gruodžio 2019
PATKPŠS
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Lankomumas

Straipsnių peržiūros
396631
  • 19.jpg
  • 44.jpg
  • 55.jpg
  • 72.jpg
  • 48082746_2221071784593699_6262971334511296512_n.jpg
  • 48891740_2227598970607647_7819738576622452736_n.jpg
  • 50399565_2270426896324854_1316796802124480512_n.jpg
  • 50595996_2272145529486324_2529606553317670912_n.jpg
  • 51525875_2305361519498058_7751534422947528704_n.jpg
  • 51604090_2305361642831379_1897590553659310080_n.jpg
  • 51672178_2229277323761699_2439044672505511936_o.jpg
  • 56418257_2390192057681670_7617704736652787712_n.jpg
  • 59502214_2438066949560847_45586031260467200_o.jpg
  • 61790382_2486938088007066_8104751545528090624_n.jpg
  • 64887016_2521796064521268_2857324648335409152_n-1.jpg
  • 69241326_2643357622365111_2340875957935538176_n.jpg
  • 69587740_2477648605787885_3329647561995714560_n.jpg
  • 69849359_2373513982763731_4356527809577877504_n.jpg
  • 69851919_2651338594900347_8415422687714738176_n.jpg
  • DSC_0102.JPG

Virėjų pažintinė išvyka

Modulinė virėjo profesinio mokymo(si) programa skirta parengti kvalifikuotą virėją, išmanantį gastronomijos naujoves, ieškantį idėjų gaminant patiekalus, siekiantį išmokti pajusti skonio vientisumą, gebantį interpretuoti ir derinti atskirų sudedamųjų dalių dėmenis. Šiais mokslo metais pradėję mokytis pagal modulinę virėjo programą, įvadinio modulio pabaigoje, V24 grupės mokiniai, vadovaujami profesijos mokytojos Šarūnės Poderytės, lydimi grupės vadovės Elenos Marmienės rugsėjo 28 dieną lankėsi restoranuose “Grill London” ir ,,Paslėpti receptai". 

“Grill London” - restoranų tinklas, pasižymintis tik ant žarijų gaminamais patiekalais. Sultingi kepsniai bei natūralus dūmo aromatas - visa tai išgaunama unikalios “Big green egg" kepsninės bei patyrusių kepėjų dėka. Rinktinės žaliavos bei ekologiškos anglys "CHARCOAL Premium” užtikrina aukščiausią patiekalų kokybę.
,,Paslėpti receptai" - šviežių makaronų bei salotų namai, kur visi patiekalai - ruošiami tik užsakius - atviroje, klientui matomoje virtuvėje. Ruošiant patiekalus naudojami švieži makaronai, kurie yra gaminami restorane įrengtame mini makaronų fabrikėlyje. Taip pat klientui suteikiama išskirtinė galimybė pačiam susikomplektuoti salotas.
Abiejų restoranų unikalus meniu suteikia galimybę patiekalus komplektuotis pagal kiekvieno kliento individualius poreikius ir skonį.
Programinė mokomoji ekskursija sudomino ir įtraukė mokinius – jie galėjo užsirašinėti, stebėti, filmuoti technologinį procesą. Mokiniai stebėjo pusgaminių paruošimą, patiekalų receptūras ir gamybos technologiją, pateikimą, naudojimosi technologiniais įrengimais subtilybes, saugų darbą jais. Mokiniai turėjo galimybę degustuoti karštus patiekalus, salotas, desertą.


Grįžę iš mokomosios ekskursijos, mokiniai rašys esė tema „Kodėl aš renkuosi virėjo profesiją“, aprašys virėjo darbo specifiką aplankytoje maitinimo įmonėje; savybes, reikalingas virėjo profesijai, įvertins privataus verslo galimybes.